03_feat


Unde: Istanbul, Turcia

Când: vara 2010, revelion 2010-2011

Cu ce: tren

Cât: 71€ (Balkan flexipass + rezervari cuseta)

E atât de ușor de ajuns în Istanbul! Tu oare de ce nu ai mers încă până acum?



Propun următorul video pentru momentele ce urmează, deoarece piesa descrie foarte bine atmosfera ce intentionez s-o creez!

http://www.youtube.com/watch?v=GwutdDSPx-M



Salutare!
 
Urmează să-ți vorbesc despre unul dintre cele mai fascinante locuri din Europa unde am reușit să ajung în două perioade total diferite din an. Dacă te-ai saturat de Europa centrală și de vest, de aceeași arhitectură predominant gotică și de aglomerarea de naționalități din marile orașe și nu ai curajul să mergi să descoperi estul Europei, te anunț ca la o noapte distanță cu trenul spre sud vei găsi o metropolă a carei culori locale te va surprinde într-un mod special. Vei întâlni în Istanbul îngrămadiți între Europa și Asia peste 15 milioane de oameni care duc în fiecare zi o viața plina de agitație dar și plăcere.



Trenul spre Istanbul, Bosphorus Express, pleacă la ora 12 din Gara de Nord din București și ajunge în gara centrală din Istanbul (Sirkeci) dimineața la ora 8, având în compoziție numai vagoane de dormit. Deci fain frumos socializezi cu ceilalti călători, trenul este destul de plin, fiind foarte mulți backpackers, și dormi când simți nevoia. Un lucru neplacut ar fi momentul când ajungi la granița dintre Bulgaria și Turcia (la 4 noaptea cand e mai dulce somnul) și trebuie să cobori din compartiment și din tren pentru verificarile vamale. Trece…


Primul impact personal a fost arhitectura, nefiind obișnuit cu locurile orientale, și mai apoi agitația din fața gării centrale unde erau adunați mulți barbați care își căutau de muncă cu ziua, foarte suspecți de altfel. În vară am mers să îmi vizitez un vechi prieten, Cem, cu care am fost coleg la primul meu curs de sezon din Bratislava cu în an înainte. Între timp Cem a devenit membru BEST și de data asta eram invitat la cursul academic de vara organizat de BEST Istanbul Yildiz. În Istanbul sunt două grupuri locale care organizează cursuri academice pentru studenții din toată Europa, acestea fiind de departe cele mai speciale evenimente pe care BEST-ul le face! Cazare, masă, activități sociale alături de alți 20 de studenți din toată Europa și cunoștințe complementare, toate asigurate de către organizatori… ce poți să-ți dorești mai mult? Vara aceasta a fost un moment bun pentru a hoinări pe străzile din Istanbul ăi pentru a-mi face și alti prieteni în BEST Yildiz, urmand ca de revelion să facem o super petrecere pe vapor, în noaptea dintre ani, pe canalul Bosfor.


Colegii noștri din BEST Yildiz organizează în fiecare an un eveniment de revelion care se numește Scarlet Night, tine 4 zile și 4 nopți și sunt prezenți undeva la 200 de oameni! Așa am ajuns să plec de acasa împreună cu 35 de clujeni și să invadăm Istanbulul la propriu cu buna noastră dispoziție și chef de distracție pentru a sarbători intrarea în 2011.


Nu trebuie să ratați în plimbările voastre lungi prin Istanbul vizitarea moscheei Hagia Sofia, moscheea Albastra (Sultanahmet), turnul Galata, Marele Bazar, bazarul de mirodenii, să mâncați pește în portul turistic, să vă plimbați pe podurile dintre centrul vechi și Galata și prin piața Taksim, să vă relaxați cu un ceai și o narghilea și neapărat să mergeți la Hamam!


Nu ai cum să nu te îndrăgostești de orasul asta, în orice anotimp ai merge! Cazare găsești foarte bună cu 10€ (cu mic dejun) așa că nu ai nici o scuză să nu poposești pentru cel puțin o săptamană la poarta de intrare în Asia.
 
Cătă.
 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise