Unde: Moeciu de Sus

Când: 9-11 martie 2012

Cu ce: tren, autobus, mașina, autostopul
Cât:
tren – 36 lei până în Brașov (reducere cu cupoane), aproximativ 12 lei autobus Brașov – Moeciu de Jos
mașina – 20 lei/ persoană, Cluj – Moeciu de Sus, 4 oameni plus un șofer iscusit
Experiență:
Cluj-Brasov – tren
La 9.30 dimineața ne-am strans noi așa frumos 6 oameni în gară să ne pornim înspre Brașov. După părerea mea, cele mai ieftine variante de călătorit prin România pentru un student la ora actuală sunt trenul, mașina personală (cu condiția să mai ai alți pasageri) sau autostopul. Condițiile din tren, ca deobicei în țară nu au fost excelente. Deoarece ne-am luat chiar înainte de plecare biletele, am nimerit chiar în ultimul compartiment care se afla, cum altfel decât lângă toaletă. Din fericire am avut metode proprii de împrospatarea aerului (o sticlă de Ouzo grecesc).

Brașov – Moeciu de Jos – autobus

După 6 ore de povestit, cântat, jucat cărți și câte și mai câte am ajuns în gara din Brașov. Din nefericire când am vrut să luam taxiul până la cealaltă autogară am dat peste un taximetrist rechin care ne-a luat dublu sau triplu pe drum. Și busul înspre Moeciu de Jos ne-a rezervat o surpiză deoarece față de prețurile pe care le știam de la compatrioții brașoveni a fost mai scump. Asta este, ne-am conformat. A fost draguț drumul până în Moeciu de Jos deoarece am prins apusul, cu un foarte fain spectacol de culori deasupra munților.

 

Moeciu de Jos – Moeciu de Sus

Binențeles că nu am nimerit stația la care trebuia să coborâm și binențeles că autobusul care facea legătura dintre Moeciul de Jos și Moeciul de Sus urma să vină doar în două ore. Așa că ne-am întors din drum și am hotărât să facem autostopul (deși am avut un moment de cumpănă dacă să mergem să stăm în cârciuma satului cele două ore sau să facem stopul). Pe când ne chinuiam noi să scriem foile pentru autostop, ghici cine trage pe dreapta? Cătălin, un bestan clujean care se îndrepta și el la Motivational Weekend. Noi fetele ne-am cuibărit repede în mașină lăsându-i pe baieți să facă stopul în continuare. Detalii despre partea asta, despre cum au ajuns nu știu să vă spun. (Lori’s note: au venit brașovenii după noi, așa am ajuns, că nu ne-a luat nici dracu :)) )

Acolo, la fața locului am interacționat toată seara cu brașoveni, am râs, ne-am distrat. A doua zi, Vio și Cătălin au ținut un frumos training de traveling, despre care voi vorbi în alt post. A doua seară am asistat la un foarte frumos botez a noilor membri și la replica genială : “A: – Apă, apă! B: – N-avem, numa’ Mongolian!”.

Drumul de întoarecere:


La întoarcere, impulsionați de trainingul de traveling, o parte s-au întors cu stopul. Mai greu a fost să ajungă în Brașov din câte mi-am dat seama. De acolo a prins fiecare grup o mașină care i-a adus direct la Cluj, întregi și teferi.

 

 

Poze:

 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise