toroc6_feat
 
Unde: Dej, România
Când: 8 august 2012
Cu ce: Tren + Taxi
Cât:
Tren: Cluj-Napoca – Dej – 3,65 RON (cu reducere pentru studenți),
Taxi: Gară – Parc Balnear Toroc – aproximativ 15RON
Taxă intrare: 10 RON
 

Salut!
 
Eu sunt Alex și am să îți prezint un loc unde te poți relaxa într-un sfârșit de săptamână, fie că e vară sau iarnă. Este vorba de Parcul Balnear Toroc din Dej, județul Cluj.
 
Parcul a fost inaugurat oficial în data de 15 mai 2010 și are o suprafață de 40000 m2. Cuprinde terenuri sportive (tenis, fotbal), bazine pentru copii, bazine cu nămol, bazin acoperit și un bazin cu apă sarată (în suprafață de 1.600 mp). În cadrul complexului găsești terase unde te poți juca table și sah în timp ce servești diferite băuturi sau mănânci. În interiorul clădirii din complex poți găsi jacuzzi și saună.

 
Intrarea se face pe baza unei brățări pe care o primești atunci când plătești taxa de intrare.
 
Istoria lacului sărat este interesantă. Dealul pe care este situat acum complexul este un deal de sare. În trecut, în evul mediu, erau exploatări de sare (mine)care în timp s-au prăbușit formându-se conuri. În timp, unul dintre aceste conuri s-a umplut cu apă formându-se astfel lacul sărat. Unii oameni din zonă spun că lacul este fără fund deoarece nimeni nu a putut înota până la fundul lui, dar în realitate el are 41 m adâncime. Azi, pentru siguranță, este montată o plasă la 4 m adâncime.
 
Cam atât despre prezentarea Parcului Balnear Toroc. Mai mult trebuie să descoperi tu. Hai să facem o baie împreună la Toroc!
 
Detalii despre orarul de funcționare găsești aici.
 

 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

etichete: , , , ,

Comentariile sunt inchise