cover7-1024x381

Unde: Munții Rila, Bulgaria

Când: octombrie 2010

Cât: gratuit

 

BEST-ul este întradevăr o organizație extraordinară! Până să fac parte din BEST habar n-aveam că există orașe precum Chania, Kaunas, Łódź, Aalborg sau Las Palmas, dar și locul despre care urmează să vă povestesc și unde am ajuns absolut întâmplător.

Nu a început bine anul universitar, după o vară plină de călătorii și evenimente BEST, când Elena (o prietenă din BEST Sofia) m-a contactat să mă întrebe dacă nu vreau să merg o săptămână în Bulgaria să particip la Schimbul cultural dintre BEST Sofia, BEST Grenoble și BEST Iași, ei urmând să acopere toate cheltuielile (fiind un eveniment finanțat de Youth Bank). Gratuit? Cum sa nu? J Mai aveau nevoie de șase oameni așa că am vorbit și cu alți oameni din Cluj-Napoca și peste nici o săptămână eram în drum spre Sofia împreună cu Octav, Petri, Bia, Nicu și Lăcră. Pe lângă faptul că urma să vizitez niște locuri noi, în cadrul acestui eveniment mă întâlneam cu dragii mei prieteni din Grenoble!

 

Evenimentul s-a desfășurat câteva zile în Sofia și restul timpului în Munții Rila la Cele Șapte Lacuri. La o distanță de 85km de Sofia se află cei mai înalți munți din Bulgaria și din Balcani (Munții Rila). Numele Rila înseamnă bine udați datorită faptului că în acești munți se găsesc foarte multe lacuri de origine glaciară. La fel și cele șapte lacuri glaciare care se află la o altitudine între 2100m și 2500m și care sunt conectate între ele prin râuri. Poți ajunge la Cabana Rila Lakes (2196m), care se află chiar lângă unul dintre cele șapte lacuri, folosind instalația de telescaun. Traseul de vizitare a lacurilor durează câteva ore și este unul foarte spectaculos și destul de accesibil. Cele șapte lacuri poartă câte un nume care le descrie caracteristicile: Lacul de jos, Lacul pește, Trifoiul, Gemenii, Rinichiul, Ochiul și Lacrima.

Seven Rila Lakes este una dintre destinațile montane care nu trebuie ratată!

 

Cătă.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise