1-featured-image

Unde: Roma,Italia
Cand: 24. 07.2013 – 06.08.2013
Cu ce: Microbuz+Avion
Cât:
• Satu Mare– Budapesta (microbuz) – 140 RON dus-întors
• Budapesta – Roma (avion) – 610 RON dus-întors (cu bagaj de cala)

 

De ce am aplicat la acest curs?

 

Sunt  membra a organizatiei BEST Cluj-Napoca din octombrie 2012 si de atunci tot ceea ce auzeam de la prietenii mei din organizatie era faptul ca toata lumea trebuie sa mearga la macar un curs de sezon organizat de BEST deoarece este o experienta inedita.

Voiam sa aplic la cursurile de iarna sau la cele de primavara dar tot timpul s-a ivit ceva ce m-a oprit, astfel primul curs de sezon la care am aplicat a fost cea din vara aceasta.

 

Din lista lunga a cursurilor de vara am zarit doua cursuri care mi-au atras atentia: cel din Roma in primul rand si cel din Madrid. Prima mea optiune era  Roma deoarece acum trei ani cand am fost intr-un Eurotrip doar o zi am avut la dispozitie sa incerc sa explorez acest oras minunat, ceea ce era imposibil… Insa atunci n-am uitat sa arunc o moneda in Fantana Dorintelor (Fontana di Trevi)… astfel dupa o perioada lunga de asteptare am aflat ca scrisoarea mea de motivare pe care am scris-o cu atat de mult entuziasm a fost acceptata.

 

Despre perioada petrecuta in Roma

 

Cursul de vara din Roma s-a desfasurat in perioada 26. 07.2013 – 02.08.2013 insa avand dorinta de a explora la maxim acest oras etern am decis sa-mi  prelungesc vacanta in Italia astfel petrecand o vacanta de neuitat din data de 24 iulie 2013 pana in data de 6 august 2013  alaturi de doi participanti din Budapesta cu care am devenit de nedespartit.

 

Inainte de curs 2 nopti am dormit intr-un hotel din partea centrala a Romei. In prima zi, alaturi de prietenii mei, am vizitat Vaticanul si Castelul  Sant’Angelo.

 

Intrarea la Bazilica Sf. Petru este gratuita in schimb atat intrarea la Muzeul Vatican cat si intrarea la Muzeul Trezoreriei este contra cost.

 

Dupa ce ne-am plimbat pana cand nu mai puteam si am schimbat x metrouri si autobuze a sosit ziua cea mult asteptata, prima zi a cursului, ziua in care am cunoscut participantii din toata Europa.

 

In primele 3 zile am incercat sa ne cunoastem prin intermediul jocurilor get-to-know, teambuilding si vizite in oras, aceste activitati fiind urmate in fiecare seara de petreceri tematice. Am avut parte de o experienta inedita in seara consacrata petrecerii ‘’Toga Party’’.

Din cearsafuri si esarfe ne-am confectionat tinutele in care am cutreierat o mare parte a orasului (in timp ce lumea de pe strada ne filma)  avand telul de a ajunge la Colosseum.

 

Tot intr-o zi din primele trei zile, in cadrul City Rally-ului, am vizitat principalele obiective si atractii turistice precum Colosseumul,  Forumul Roman,  Piazza di Spagna, Fontana di Trevi, Pantheonul, Piazza Navona, Arcul lui Constantin etc.

 

Daca esti student poti vizita Colosseum-ul, Forumul Roman si Dealul Palatin la 7.5 EURO.

Dupa trei zile au inceput si cursurile la Università degli Studi di Roma Tor Vergata.

 

Cursul era bazat pe energii alternative si centrale nucleare. Cursurile erau foarte interesante iar la sfarsitul evenimentului am fost evaluati din cele invatate printr-un test si printr-o prezentare.

 

In ultima seara in care am fost impreuna ca totii (seara dinainte de plecare) am avut parte de o cina intr-un restaurant mic dar foarte frumos insa 100% Italian unde am savurat delicatese italiene. Privind specialitatile italiene croissantul de la micul dejun, inghetata italiana si pastele sunt un must try daca treceti prin Italia.

 

Dupa aproape doua saptamani petrecute in Roma a sosit insa si ziua in care m-am regasit din nou pe aeroport, plina de amintiri, cu gandul la plimbarile de pe malul raului Tevere, muzicantii de pe strada, prietenii mei noi si obiectivele turistice vizitate.

 

Tot ceea ce imi mai ramane sa spun este faptul ca cursurile de sezon sunt un MUST TRY.  Va incurajez sa aplicati pentru ca sunt convinsa ca nu o sa va para rau. In acelasi timp veti cunoaste atat persoane noi cat si orase de o frumusete inedita avand parte si de distractie.

 

Carina P.

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise