_DSC6341

 

Unde: Roma, Italia

 

Buget: 450 lei

 

Transport: Avion

 

Cazare: Am vizitat Roma în cadrul unui curs BEST și am fost cazați la un hostel destul de aproape de Colloseum. Locația a fost foarte bună, era foarte curat și se facea curățenie în cameră în fiecare zi, iar micul dejun îl luam acolo. Nu știu cât i-a costat , însă am mai văzut prin oraș hostel-uri cu prețuri până în 20 de euro pe noapte, merită încercat!

 

Best food: Ar fi clișeic să zic că pastele, însă în Roma cred că am mâncat cele mai bune paste!

 

Ce să vizitezi? Roma este un oraș spectaculos cu obiective impunătoare, iar marea lor majoritate se află în centrul istoric al orașului. Eu am fost impresionat în mod special de forum-ul roman, Vaticanul si columna lui Traian, însă și Colosseum-ul, Fontana di Trevi, piața Spaniei sunt de ratat! Ce m-a impresionat a fost modul în care monumentele romane care datează din antichitate sunt înglobate în restul orașului.

 

Te sfătuiesc să te uiți puțin înainte cam pe unde sunt obiectivele și unde iți trebuie bilet ca să vizitezi monumentul, iar la fața locului să mergi mai de dimineață în locurile mai vestite pentru că mai tarziu se aglomerează foarte mult.

 

Tips & Tricks: Centrul istoric poate fi cam înghesuit în timpul zilei, fiind plin de turiști. Dar ca să te bucuri de frumusețea uluitoare a Romei, aventurează-te într-o plimbare nocturnă prin oraș, când acesta e mai liniștit; încă vei găsi oameni și localuri deschise ca să te facă să te bucuri de oraș!

 

by Răsvan Manea

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

etichete:

Comentariile sunt inchise