09
 
Unde: Copenhaga, Danemarca
Când: noiembrie 2011
Cu ce: avion, bus
Cât: ~100 euro
 
Hello!
 
În cele ce urmează am să vă povestesc o călătorie tare drăguță pe care am făcut-o spre sfârșitul anului trecut. A fost urmarea unei invitații a prietenului nostru Gianluca, participant al cursului nostru BEST din vara aceea. Astfel împreuna cu Vio, Cristi și Laura nu am putut refuza invitația și am pornit să descoperim ținuturile nordice. Traseul l-am ales astfel: avion pe direcția Budapesta – Malmo (Suedia) cu Wizz Air cu aproximativ 30 de euro (bilete achiziționate cu 2 luni înainte de plecare), în condițiile în care busul dus-întors din Cluj in Budapesta e 30 de euro, iar din aeroportul din Malmo este un bus direct până in Copenhaga cu 15 euro. Evident există posibilitatea de a face stopul în parcarea aeroportului căutând mașinile care au drum în direcția Copenhaga!

 
Datorită faptului că am stat în campus în apartamentul prietenului nostru am avut șansa să văd cât de diferită e viața de student la noi față de acolo; campusul lor e un cartier în sine cu parcuri și străzi liniștite. Într-o zi am făcut o plimbare cu barca pe un lac din campus care avea dimensiunile lacului Tarnița. Centrul orasului se găsește la aproximativ o oră de mers cu bicicleta din campus, iar noi și de data aceasta am fost norocoși, Gianluca găsind câte o bicicletă pentru fiecare. Vizitarea orașului pe bicicletă e o variantă foarte inspirată și datorită faptului că danezii au o infastructură pentru biciclete excepțională.
 
Plimbarea ne-a purtat prin districte cu arhitectură de secol XVIII din perioada regalității, zone industriale, zona canalelor cu arhitectura tipic daneză și zone cu arhitectură modernă. De vizitat: Muzeul National, Muzeul Ny Carlsberg Glyptotek, fortăreața și mica sirenă de pe malul golfului, Palatul Amalienborg și Biserica de marmură, Opera si Biblioteca Națională, parcul Tivoli dar și magazinele cu LEGO!! Dacă obosești te poți întoarce acasă cu trenul, acesta având locuri speciale pentru biciclete, un bilet pentru 10 călătorii fiind cea mai bună achiziție (aprox. 20 de euro). De neratat e și zona Cristiania sau orașul liber care șochează prin noncomformitate.
 
E cu siguranță o destinație boemă! Chiar dacă atmosfera este destul de apăsătoare compensează faptul că oamenii sunt foarte primitori şi civilizati.
 
Cătă.
 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise