0_feat

Unde: Łódź, Polonia

Când: 27 noiembrie – 5 decembrie 2010

Cum: tren

Experienţa:

Am aplicat şi am fost acceptat. Unde? La beKNOWN7.

beKNOWN este un eveniment intern BEST de traininguri pe marketing şi PR ce se organizează pentru BESTani interesaţi de marketing şi PR, care activează în grupurile lor locale în aceste departamente şi sunt dornici de a-şi aprofunda cunoştinţele în tainele promovării, design-ului şi relaţiilor publice. Sunt al treilea BESTan clujean care participă la un trainshop beKNOWN şi are parte de această experienţă unică.

Evenimentul a avut loc în perioada 27 noiembrie – 5 decembrie 2010, în oraşul Łódź din Polonia adunând în căsuţa “Klaudia’s mansion” 20 de participanţi, 6 traineri, zeci de organizatori din Austria, Cehia, Croaţia, Estonia, Finlanda, Italia, Polonia, Portugalia, Suedia, România, Serbia, Russia, Turcia, Ungaria și Ukraina.

Fiind fiu de angajat la CFR, am beneficiat de bilet gratuit pentru tren, plătiind doar pentru rezervări, costurile totale fiind undeva în jur de 50 de RON. Prețurile din Polonia sunt foarte asemănătoare cu cele din România.

Cum îi Polonia din perspectiva unui tânăr clujean care vizitează această ţară pentru prima oară? Care-i cel mai des întâlnit cuvânt? KURWA! Am impresia ca această perioadă a anului nu pune în evidentă frumuseţea peisajelor şi panoramelor din oraşe. Zăpada, viscolul şi e un frig de -20C◦ dominând ţara, singura fumuseţe care se conservă în aceste condiţii fiind frumuseţea fetelor din Polonia ;).

Klaudia’s mansion se află la marginea oraşului şi fusese recent renovat prin dăruirea si resursele grupului local BEST din Łódź. Locuința a fost pusă la încercare de către vremea nu tocmai prietenoasă de afară, cu toate asta a oferit o atmosferă călduroasă şi prietenoasă datorită atitudinii organizatorilor şi a participanţilor, bună dispoziţia şi veselia dominând atmosfera generală în timpul evenimentului.

Evenimentul a durat 9 zile, incluzând arrival/departure day. O zi liberă în mijlocul evenimentului şi 6 zile de lucru, training-uri, ultima zi lucrând la un proiect personal. Am avut avut o varietate de training-uri incluzând training-uri legate de soft skills-uri (coordonare şi evaluare de proiect, knowledge transfer, copywriting, contactare media) ; concepte de marketing (brand-uri, mesaje, media, communicate de presă, social media, PR); şi de design (guideline-uri în design, vizualizare, Illustrator, InDesign, Photoshop) toate astea întrun context actual în BEST, întrun mod interactiv, de cele mai multe ori lucrând în echipe, iar la sfârşitul training-ului prezentând şi discutând outcome-urile. Schimbând echipele des, noi participanţii am ajuns să lucrăm împreună şi să ne cunoaştem mai bine între noi. Momente de relaxare au constituit atât pauzele de cafea şi ceai cât şi Sharing şi Buddy Session-urile organizate la sfârşitul fiecărei zi, oportunitate de a ne cunoaşte, de a cunoaşte situaţia celorlalte grupuri locale BEST din Europa, iar concluzia mea este că deşi diferim prin numărul membrilor şi evenimentelor organizate, problemele cu care se confruntă fiecare lbg, valorile BEST ne unesc alcătuind o mare familie europeană.

Ziua nu s-a terminat după ce au luat sfârşit sharing/buddy session-urile, activităţile au fost continuate în spiritul BEST, “work hard, party hard”, deşi am fost uşor răcit am avut momente de neuitat şi m-am distrat la party-uri, joculeţe desfăsurate afară în doar -15 C◦ de data asta, și o seară internațională așa cum se obisnuiește la evenimente BEST. Întro seară am vopsit tot peretele pivniţei care era party room-ul.

În cadrul zilei libere, am petrecut câteva ore de relaxare la bazin, am văzut oraşul alb şi înzăpezit, am vizitat muzeul ‘Muzeum Miasta Łodzi’, celebrul shopping center ‘Manufaktura’ iar la sfârşitul zilei am întreţinut atmosfera într-un tramvai blocat din cauza ninsorii abundente. De știut este că orașul candidează pentru titlul de capitală culturală a Europei 2016.

Pentru mine a fost o experiență frumoasă. A trecut aproape doi ani de atunci. Toamna trecută am mai vizitat Polonia, vara asta m-am reîntâlnit cu prieteni polonezi pe care i-am întâlnit acolo, iar cunostințele acumulate m-au ajutat să duc până la capăt mandatul meu ca și vicepreședinte pe relații publice a BEST Cluj-Napoca.

– Norbi

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise