balkan_cover
 
Dacă vrei să mergi hai-hui prin Balcani într-un mod cât se poate de plăcut (cu trenul!) și cât se poate de ieftin trebuie să cunoști această ofertă de permis oferită de regionalele de călători din țările balcanice. În cele ce urmează am să te învăț cum trebuie să îl folosești pentru a te putea bucura de el cât mai mult!

Și anume, poți călătorii aproape nelimitat în:
• Bulgaria
• Serbia
• Muntenegru
• Bosnia și Hertegovina
• Macedonia
• Turcia

 

Din păcate Grecia s-au retras din toate tratatele internaționale pe parte de căi ferate așadar din păcate acolo nu se mai poate ajunge momentan deloc cu trenul.


Singura limitare este tipul de permis pentru care optezi; și anume poți să călătorești timp de 5, 7, 10 sau 15 zile în decursul unei luni. Prețul este foarte avantajos și variază în funcție de clasa la care doresti să călătorești (recomand permisul la clasa a II-a deoarece peste tot în balcani trenurile sunt ca la noi, fără vreo diferență între clasa I și clasa a II-a) și varsta.

Clasa a II-a

picture-1

Clasa I

picture-2

Cu acest permis te sui pur și simplu în tren (nu e valabil pentru trenurile InterCity, IC, trebuie plătit un supliment de viteză pentru acestea) si te așezi pe un loc nerezervat. Dacă dorești să îți rezervi un loc se platește un tarif de rezervare care variază în funcție de țară și nu depășește 3€ (în Romania e 3RON). Dacă călătorești în timpul nopții și dorești să dormi la cușetă prețul e de 10€ peste tot.

02

Acest permis “trebuie” validat de fiecare dată când vă urcați în tren prin completarea zilei de călătorie în spațiu determinat (o zi începe la ora 7PM).

03
 

Pe lângă permisul cartonat care conține toate datele tale se mai atașeaza permisului și niste foi de parcurs unde completezi călătoriile pe care le faci. Eu îți recomand să capsezi permisul cartonat în spatele foilor de parcurs și de fiecare dată când te-ai urcat pe tren să completezi cu grija pe foaia de parcurs călătoria ce urmează s-o faci și să eviți să-ți validezi ziua de călătorie. Asta binențeles dacă doresti să călătorești mai mult de cele 15 zile posibile, deoarece dacă vrei să mergi pana undeva (oriunde) si inapoi numai e mai mult decat suficient permisul cu 5 zile de calatorie.
 

balkan-map0

 

Dat fiind faptul că s-a modificat mersul trenurilor din data de 9 decembrie 2012 vă recomand pe lângă clasicele căutări pe bahn.de să încercați să căutați și pe site-urile căilor ferate din respectivele țări.

 
Călătorie plăcută!
 
Cătă.
 

Comentarii

comments

Powered by Facebook Comments

Comentariile sunt inchise